Като футболист, Милен Радуканов е между десетината футболисти,  играл за

...
Като футболист, Милен Радуканов е между десетината футболисти,  играл за
Коментари Харесай

Милен Радуканов: Вечното дерби клони към равенство

Като футболист, Милен Радуканов е сред десетината футболисти,  играл за " безконечните противници " ЦСКА (1992-1996 г.)  и Левски (1997-1999 г.).  Като треньор той на  два пъти води ЦСКА и  печели Купата и Суперкупата на България през 2011 година В същата година запаметяваща ще остане успеха над  Левски на „ Георги Аспарухов “ с 3:1 напролет и това е едвам вторият триумф за " алените " в цялата история на „ Герена “ (след този с треньор Димитър Пенев на 22 декември 1985 г.).
" Този мач постоянно е значим и за двата тима. Един триумф без значение за кой от двата отбора, носи съществено преимущество и дава най-много самочувствие – и на футболистите, и на почитателите. Този мач постоянно е значим, само че в доста случаи тимовете са удовлетворени и когато приключи наедно. Всеки желае да завоюва дербито, само че в последна сметка е по- значимо да не се загуби ", разяснява пред Радуканов.  " Не съм вътре в нещата и не знам каква е интригата сред управлението и почитателите на ЦСКА, само че не е прелестно. Защото едно е да има 20 000 души на стадиона, друго е да са на половина. Давам единствено образец като цифри. Колкото по-бързо управлението и последователите седнат и се схванат, толкоз по-добре за ЦСКА. Защото Левски е на противоположния полюс. В последната година нещата в тази тенденция наподобяват наред – трибуните се пълнят. Но това се получи след единодушие сред управление, треньори и почитатели. Когато има добра организация и последователно резултатите се усъвършенстват, почитателите незабавно се връщат на трибуните и поддържат тима си. Сега последователите на Левски са компактно зад Станимир Стоилов, управлението също му гласоподава доверие и му оказва цялостна поддръжка. Завръщането на Наско Сираков беше витално значимо за клуба, а неговият най-хубав ход бе да назначи Мъри Стоилов. Това докара до една позитивна атмосфера. Колкото по-бързо същото се получи и в ЦСКА, толкоз по-добре. Бях на стадиона няколко мача. Има положителни резултати, само че съгласно мен към момента играта не е на това равнище, на което биха желали да я виждат почитателите. Има много съществено текучество на футболисти, и това лято бяха привлечени много. Моето мнение е, че на всички места по главната ос би трябвало да се привлекат по още един постоянен състезател – централен бранител, липсва построен добър отбранителен и нападателен халф, както и нападател. За мен главният проблем е, че на всички привлечени футболисти им би трябвало време да се обиграят, само че от време на време това време го няма, тъй като мачовете следват един след различен и никой не те чака. Честно казано, нямам концепция какъв брой качества имат новите, с цел да бъдат в ЦСКА, само че не ми е доста прелестно, че има толкоз доста чужденци. Дори и на аварийна пейка " признава Радуканов.
" Тези дербита са на момента. Случва се, и то не рядко, който тим е в по-слаба форма, да победи. Откъм резултати ЦСКА наподобява по-добре и поради последната загуба на Левски от Локомотив София, само че пък в този мач " сините " играха добре. И в случай че изключим мачовете с Локомотив и Хамрун, считам, че Левски стои малко по-добре игрово. Но пък в ЦСКА има резултати и съм окуражен, че това е добра причина нещата да се усъвършенстват още – и откъм игра, и откъм обстановката с публиката. Защото тимът към момента не е безапелационен, побеждава без да господства над съперника, както приляга на ЦСКА.> Моята  прогноза за дербито? Клоня към тъждество ", приключи бащата на олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР